Zo werkt het

1. Beantwoord thuis de vragen
2. De notaris maakt het in orde
3. Alles is goed geregeld

arrow
Zo werkt het stap voor stap

 1. U maakt op de website eerst de keuze hoeveel erfgenamen er zijn en of er wel of geen testament is. 
 2. Afhankelijk van het antwoord op die vraag wordt de vaste prijs weergegeven. 
 3. U voert vervolgens enkel uw eigen gegevens als aanvrager in. 
 4. Daarna rekent u online af.
 5. Nadat u heeft afgerekend ontvangt u van de notaris een link die inlog verschaft in zijn online systeem. 
 6. Daar voert u verdere gegevens in zoals bijvoorbeeld de namen van de erfgenamen. 
 7. Nadat u de gegevens heeft ingevoerd neemt de notaris weer contact met u op om de verdere afhandeling af te stemmen. 
 8. Soms moeten meerwerkzaamheden worden verricht door de notaris. De prijzen hiervan worden op www.nunotariaat.nl/erfrecht weergegeven. Meerwerkzaamheden zijn alleen aan de orde als deze noodzakelijk zijn om de verklaring van erfrecht te kunnen opmaken. 

arrow
Annuleren, hoe werkt dat?

Het proces van het regelen van de verklaring van erfrecht gaat in twee stappen. Als u op www.nunotariaat.nl de gegevens heeft ingevoerd en betaald, kunt u altijd kosteloos annuleren (u krijgt dan uw geld terug). Na de betaling op onze website ontvangt u van de notaris per mail de inlogcode om verdere gegevens in te voeren. U kunt dat rustig op uw gemak doen en kunt ook dan nog altijd kosteloos annuleren. Pas als u de gegevens bij de notaris allemaal heeft ingevoerd en u deze heeft ingezonden, gaat de notaris met uw dossier aan de slag en kunt u niet meer kosteloos annuleren. 

arrow
Prijsverschil met andere (online) aanbieders

NuNotariaat is veruit de voordeligste aanbieder in Nederland van de verklaring van erfrecht. Dat komt omdat wij niet alleen het hele proces digitaliseren maar ook doordat na betaling direct toegang krijgt tot het systeem van de notaris zelf. Dit systeem is gekoppeld aan alle andere systemen waarmee de notaris werkt. Hierdoor hoeven gegevens maar 1 keer te worden ingevoerd en worden ze gelijk gecontroleerd. Dit scheelt veel notaristijd en dus kosten. 

Een verklaring van erfrecht is verder een volstrekt standaard akte. Het is dus niet zo dat u bij de ene notaris een betere verklaring van erfrecht krijgt dan bij de andere. Dat komt ook omdat alle checks via de notariële systemen lopen. Betaalt u veel meer voor een verklaring van erfrecht dan komt dat doordat:

 1. uw situatie heel bijzonder is waardoor de notaris er meer tijd aan moet besteden (denk aan ontraceerbare erfgenamen of ruzies).
 2. de notaris minder efficient werkt daardoor deze veel meer tijd kwijt is.
 3. de notaris meer verdient aan een verklaring van erfrecht.