Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Artikel

De notarisservice van Vereniging Eigen Huis over besparen met je testament

NuTestament heeft al veel geschreven over geld en belasting besparen en met het testament door middel van het opvullegaat en de AWBZ-clausule. Vereniging Eigen Huis notarisservice heeft als partner van NuTestament het volgende gepubliceerd over het opvullegaat:

"Wist u dat u met uw testament erfbelasting kunt uitstellen en zelfs besparen? In veel testamenten van voor 2003 is dit niet vastgelegd. U kunt dit nu makkelijk regelen met onze Notarisservice. Stel: u of uw partner overlijdt. De langstlevende ouder en de kinderen erven. De kinderen kunnen hun erfenis pas opeisen als beide ouders zijn overleden. Toch moet de langstlevende ouder gelijk na het eerste overlijden erfbelasting betalen over de erfenis van de kinderen. Veel mensen hebben wel vermogen, maar geen liquide middelen. Het vermogen zit vaak vast in de stenen van het huis. Die zorg wordt weggenomen in het testament via de notarisservice van Vereniging Eigen Huis omdat daarin het zogenaamde opvullegaat kan worden opgenomen."

Over de AWBZ-clausule zegt de Vereniging Eigen Huis Notarisservice het volgende:

"In veel bestaande testamenten is geen AWBZ clausule opgenomen. Met een AWBZ clausule in het testament wordt geregeld dat de erfenis van de kinderen kan worden opgeëist als de langstlevende ouder moet worden opgenomen in een AWBZ zorginstelling. De reden hiervoor is dat de erfdelen van de kinderen worden opgeteld bij het vermogen van de langstlevende ouder. Hierdoor moet grotere eigen AWBZ bijdrage worden betaald dan wanneer de erfenis al zou zijn uitgekeerd aan de kinderen. In het testament dat via de Notarisservice van Vereniging Eigen Huis wordt geregeld, is deze clausule standaard opgenomen."

Bron: https://www.eigenhuis.nl/huis-kopen/bestaande-bouw/overdracht/wat-gebeurt-er-tijdens-de-overdracht/d...

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan