Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Ongehuwd samenwonend? Meld elkaar aan bij het pensioenfonds.

Ongehuwd Samenwonend

Voorziet je samenlevingscontract in partnerpensioen (ook wel nabestaanden pensioen). Vergeet dan niet nu elkaar aan te melden bij het eigen pensioenfonds en voorkom zo dat het bij overlijden toch niet goed hebt geregeld.

Wat is nabestaandenpensioen?

Het nabestaandenpensioen is de uitkering die je krijgt als je partner overlijdt. Het nabestaandenpensioen kent verschillende varianten. Allereerst is er de Algemene nabestaandenwet (Anw), een uitkering van het Rijk. Je krijgt dan bijna 1.300 euro per maand. De voorwaarden zijn strikt. De langstlevende partner moet jonger zijn dan 66 jaar en 4 maanden (AOW-leeftijd), of een minderjarig kind hebben of voor minimaal 45 procent arbeidsongeschikt zijn.

Daarbovenop kan de langstlevende partner een aanvullend nabestaandenpensioen ontvangen van de werkgever van de partner, mits dit is aangemeld bij het betreffende pensioenfonds.

Hoe regel ik nabestaanden pensioen?

In een notarieel samenlevingscontract leg je het recht op aanvullend nabestaandenpensioen vast. Een notarieel samenlevingscontract regel je bij de notaris.

Via NuNotariaat regel je een notarieel samenlevingscontract al voor 299 euro, geen bijkomende kosten. Je tekent je akte bij 1 van de ruim 54 aangesloten notariskantoren. Ga naar: www.nunotariaat.nl/samenlevingscontract.

Hoe meld ik aanvullend nabestaandenpensioen?

Meestal vraagt je werkgever een kopie van het notariële samenlevingscontract. Neem contact op met je werkgever om te horen wat vereist is voor aanmelding. De aanmelding moet dus door de partner worden gedaan. Als deze is overleden, dan kan dat niet meer. Vandaar dat nu melden belangrijk is.

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan