Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Over ons

Waarom NuNotariaat

Het moet voor iedereen mogelijk zijn om een notariële akte op te stellen. Daarom maakt NuNotariaat de drempel zo laag mogelijk. Dit gebeurt door klanten goed te informeren over alle mogelijkheden en klanten in de gelegenheid te stellen om zelf - in eigen tempo - een akte op te stellen. Zodat er genoeg tijd is om na te denken over de verschillende keuzes, de akte na te lezen en eventueel vragen te stellen. Dit zijn drie voordelen van het online regelen van een akte. 

Prijstransparantie is één van de pijlers van NuNotariaat. Er zijn geen verborgen kosten. De prijzen zijn vast en inclusief btw. Dit is niet gangbaar in het notariaat. Bovendien kun je bij NuNotariaat de akte annuleren tot drie werkdagen voor het bezoek aan de notaris. Je krijgt dan je geld terug. 

Bij NuNotariaat betaal je € 449 voor twee (levens)testamenten. Het regelen van een testament bij NuNotariaat is tot meer dan de helft goedkoper dan direct bij de notaris.

Oprichters NuTestament

NuNotariaat is opgericht door Marieken Selderijk en Koen Schenau. Zij zijn beiden werkzaam geweest als advocaat.

Marieken & Koen: “Wij vonden het gek dat 70% van de Nederlanders geen testament heeft. Toen wij zelf ons testament en samenlevingscontract gingen regelen in 2013, begrepen we waarom. De prijs voor een modelakte is heel hoog. In ons geval moesten wij € 950 betalen voor twee testamenten en een samenlevingscontract. Daarnaast was de inhoud van de akte moeilijk te volgen, zelfs voor ons als advocaten. Dat moet anders dachten wij; goedkoper, sneller én simpeler. Vanuit die gedachte zijn we in 2014 van start gegaan met NuTestament, voor het online regelen van je testament. In 2016 kwamen daar NuLevensTestament en NuSamenlevingscontract bij. In 2017 hebben we alle producten ondergebracht binnen een website: NuNotariaat.nl. We zijn volop bezig om op korte termijn nog meer notariële producten in de familierechtsfeer te kunnen aanbieden. We zijn er heel trots op dat inmiddels meer dan 52.000 mensen hun akte via ons hebben geregeld en dat 98% van onze klanten NuNotariaat aanbeveelt.

Lees hier de reviews.

Meer dan een standaard akte

NuNotariaat biedt veel meer dan alleen de standaardakte. Zoals belasting besparen en uitstellen door middel van het opvullegaat, besparen op eigen zorgbijdrage door de AWBZ-clausule, het regelen van de voogdij, een bewindclausule opnemen en uitsluiten koude kant. Dit zijn stuk voor stuk clausules die niet standaard door een notaris in een akte worden opgenomen. Bij NuNotariaat gebeurt dit wel. In het levenstestament kun je gevolmachtigden opnemen en medische wensen vastleggen. Bij NuNotariaat is dit allemaal inbegrepen bij de vaste lage prijs.

Samenwerking met notarissen door het hele land

NuNotariaat is geen notaris of notariskantoor, maar werkt samen met meer dan 50 notariskantoren verspreid door het hele land. Deze notarissen zijn aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en vallen onder de regels die deze beroepsorganisatie opstelt. De akten worden gecontroleerd en goedgekeurd door alle aangesloten notariskantoren.

Veilig en betrouwbaar

NuNotariaat bewaart geen conceptakten en geen persoonsgegevens. De klant ontvangt een afschrift (een gewaarmerkte kopie) en de notaris bewaart het origineel. 

NuTestament en NuLevenstestament zijn beoordeeld door de Consumentenbond in de Geldgids van december 2015. In 2019 heeft de Consumentenbond weer in de Geldgids verwezen naar NuNotariaat voor het opstellen van het testament en levenstestament. Ook in 2023 staat NuNotariaat in de Geldgids van de Consumentenbond: "Op de vraag of het aan te raden is, antwoordt Van den Heuvel volmondig ja. Hij heeft het zijn broer aangeraden, die nu ook een testament rijker is".

Positieve ervaring klanten

NuNotariaat scoort buitengewoon hoog op klanttevredenheid. Meer dan 9.750 (juni 2024) reviews resulteren in een gemiddelde score van 8,8 op gebruiksvriendelijkheid van de website. Ook het bezoek aan de notaris wordt gemiddeld met een 8,8 gewaardeerd. 98% van de klanten beveelt NuNotariaat aan. Klik hier voor alle reviews. 

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan