Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Over ons

Waarom NuNotariaat

Iedereen moet een notariële akte op kunnen stellen zonder dat dit de hoofdprijs kost. Daarom maakt NuNotariaat de drempel om een notariële akte op te stellen zo laag mogelijk. Dat doen we door onze klanten goed te informeren over wat er kan worden geregeld, hoe en waarom. NuNotariaat stelt haar klanten in de gelegenheid zelf in eigen tempo een akte op te stellen. Rustig nadenken over de diverse keuzes, nalezen en eventueel een vraag stellen, dat zijn de voordelen van het online regelen.

Prijstransparantie is één van de pijlers van NuNotariaat. Geen verborgen kosten, geen "ja - maar". De prijzen zijn vast, transparant en inclusief BTW. Dit is niet gangbaar in het notariaat. Daarbij kun je bij NuNotariaat altijd je akte annuleren tot drie werkdagen voor het bezoek aan de notaris. Je krijgt dan gewoon je geld terug. 

Bij NuNotariaat betaal je maar 399 euro voor twee (levens)testamenten. Met deze prijzen is NuNotariaat tot meer dan de helft goedkoper dan dat je je akte direct bij de notaris regelt. 

Oprichters NuTestament

NuNotariaat is opgericht door Marieken Selderijk en Koen Schenau. Zij zijn beiden werkzaam geweest als advocaat.

“Wij vonden het gek dat 70% van de Nederlanders geen testament heeft. Toen wij echter zelf ons testament en samenlevingscontract gingen regelen in 2013, begrepen we heel goed waarom dat zo is. De prijs voor een model-akte is heel hoog. In ons geval moesten wij 750 euro betalen voor 2 testamenten en een samenlevingscontract. Daarbij was zelfs voor ons advocaten de inhoud van de akte moeilijk te volgen. Dat moet anders dachten wij: goedkoper, sneller en simpeler. Vanuit die gedachte zijn we in 2014 van start gegaan met NuTestament, voor het online regelen van je testament. In 2016 kwamen daar NuLevensTestament en NuSamenlevingscontract bij. In 2017 hebben we alle producten ondergebracht in 1 website: NuNotariaat.nl. We zijn volop bezig om op korte termijn nog meer notariële producten in de familierechtsfeer te kunnen aanbieden."

"We zijn er heel trots op dat inmiddels meer dan 50.000 mensen hun akte via ons hebben geregeld en dat 98% van onze klanten ons aanbeveelt." Lees hier de meer dan 7.000 (!) reviews van onze klanten.

Meer dan een standaard akte

NuNotariaat biedt veel meer dan de standaard-akte. Belasting besparen en uitstellen door middel van het opvullegaat, besparen op eigen bijdrage aan zorg door de AWBZ-clausule. Voogdij regelen en een bewindclausule opnemen. Uitsluiten van de "koude kant". Stuk voor stuk standaard clausules die niet standaard door een notaris in een akte worden opgenomen. In het levenstestament kunt u opvolgend gevolmachtigden opnemen en uw medische wensen vastleggen. Bij NuNotariaat is dat allemaal inbegrepen in de prijs. Daarmee onderscheidt NuNotariaat zich van de traditionele notaristarieven en andere online aanbieders.

Samenwerking met notarissen door het hele land

NuNotariaat is zelf geen notaris of notariskantoor maar werkt samen met meer dan 50 notariskantoren verspreid door het hele land. NuNotariaat Notarissen zijn altijd aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en vallen onder de regels die de KNB opstelt. De akten worden gecontroleerd en goedgekeurd door alle bij NuNotariaat aangesloten notariskantoren. Dat moet ook wel, want een notaris heeft altijd zelf de eindverantwoordelijkheid voor de inhoud van een akte.

Veilig en betrouwbaar

NuNotariaat bewaart geen conceptakten en geen persoonsgegevens. De klant ontvangt een afschrift (gewaarmerkte kopie) en de notaris bewaart het origineel. 

NuTestament en NuLevenstestament (thans ondergebracht onder NuNotariaat) zijn beoordeeld door de Consumentenbond (Geldgids december 2015 en "eerste indruk" zie de positieve bevindingen in onze nieuwsitems). Ook in 2019 heeft de consumentenbond weer in de geldgids verwezen naar NuNotariaat voor het opstellen van het testament en levenstestament. 

Positieve ervaring klanten

NuNotariaat scoort buitengewoon hoog op klanttevredenheid. Meer dan 7.078 reviews resulteren in een gemiddelde score van 8,8 op gebruiksvriendelijkheid van de website. Ook het bezoek aan de notaris wordt gemiddeld met een 8,8 gewaardeerd. 98% van de klanten beveelt NuNotariaat aan. Klik hier voor alle reviews. 

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan