Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

De slimste manier om uw testament te regelen

 1. Beantwoord online de vragen
 2. Download uw testament
 3. Teken bij een aangesloten notaris, altijd eentje in de buurt
Bereken prijs

Een compleet en passend testament, voor één vaste prijs

Afhankelijk van uw leefsituatie zijn er verschillende zaken die in een testament kunnen worden geregeld. De online vragen begeleiden u bij het opstellen van uw testament, zodat goed wordt vastgelegd wat er gebeurt met uw erfenis.

Onze vaste lage prijzen:

Direct te downloaden

Tekenen bij de notaris inbegrepen

Kosteloos annuleren, ook na betaling

Uw testament in 3 makkelijke stappen

Stap1
1. Beantwoord thuis de vragen
Stap2
2. Onderteken je testament bij de notaris
Stap3
3. Alles is goed geregeld
Meer tonen Minder tonen

Wat is een testament?

Een testament is een notariële akte waarin u regelt wat er gebeurt met uw erfenis nadat u bent overleden. Een testament moet verplicht bij de notaris worden getekend anders is het niet rechtsgeldig.

Waarom is het zo belangrijk?

Als u geen testament heeft, dan geldt de wettelijke regeling. Dat is in sommige gevallen prima, maar meestal niet. De reden waarom u een testament opstelt, verschilt per leefsituatie. Hieronder geven wij beknopt per leefsituatie weer waarom een testament zinvol is.

Gehuwd of geregistreerd partner met kinderen 

Een gevolg van de wettelijke regeling is dat de langstlevende ouder direct na het overlijden van de eerste ouder, erfbelasting over de erfenis van de kinderen moet betalen. Een opvullegaat in het testament kan dit voorkomen. Ook besparen op zorgkosten is een belangrijke reden om een testament te regelen. Lees hier meer over besparen met het testament.

Gehuwd of geregistreerd partners zonder kinderen 

U erft als partners van elkaar. Als u overlijdt en uw partner is al eerder overleden, dan erft uw familie alles. De familie van uw partner erft dan niets. In een testament wijst u erfgenamen aan voor de situatie dat uw partner er niet meer is bij uw overlijden. Lees meer.

Samenwonend zonder of met kinderen 

Uw partner erft niet van u. Een testament is cruciaal.
Lees hier meer over samenwonend met kinderen.
Lees hier meer over samenwonend zonder kinderen.

Alleenstaand met kinderen 

Bent u gescheiden? Dan regelt u in een testament dat uw ex-partner niet via de kinderen van u erft, bewind voert over uw erfenis of als executeur optreedt in uw nalatenschap. Lees meer.

Alleenstaand zonder kinderen 

Als u niet wilt dat alleen uw familie van u erft, dan is een testament noodzakelijk. Ook het aanwijzen van een executeur - iemand die de nalatenschap afhandelt - is vaak een belangrijke reden om het testament te regelen. Lees meer.

Online opstellen?

Voor het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met een notaris. Een moderne manier van een testament opstellen, is door dit online te regelen. Dit is een voordelige manier omdat er minder notaristijd mee is gemoeid. U regelt online dezelfde zaken als direct bij de notaris en aan alle formaliteiten wordt voldaan. De akte tekent u bij de notaris. NuNotariaat is de grootste online aanbieder van testamenten en levenstestamenten en heeft het grootste netwerk van notariskantoren.

Vaste kosten

Eén testament kost € 299 en twee testamenten kosten samen € 449. Dit is tot meer dan de helft voordeliger dan dat u het testament direct bij de notaris regelt. Bovendien zijn bijzondere clausules zoals het opvullegaat en de AWBZ-clausule standaard inbegrepen bij de vaste lage prijs. Lees hier meer: Zo werkt het.

Wat regelt u in een testament?

Afhankelijk van de leefsituatie zijn er verschillende zaken die in een testament kunnen worden opgenomen. Bij NuNotariaat zijn deze clausules overigens allemaal inbegrepen bij de vaste lage prijs met uitzondering van het kleinkindlegaat.

 1. Aanwijzen erfgenamen en het onterven van niet-aangewezen erfgenamen
 2. Besparen op zorgkosten met de AWBZ-clausule (ook wel WLZ-clausule). Lees meer
 3. Besparen op erfbelasting met het opvullegaat. Lees meer
 4. Partners van kinderen of andere erfgenamen niet laten erven; uitsluiting koude kant. Lees meer
 5. Voogdij regelen bij minderjarige kinderen. Lees meer
 6. Bewind regelen bij minderjarige kinderen. Lees meer
 7. Schenkingen verrekenen met de erfenis
 8. Legaat nalaten aan een goed doel. Lees meer
 9. Aanwijzen van een executeur. Lees meer
 10. Kleinkindlegaat – tegen meerprijs. Lees meer

Veel andere clausules zijn ook automatisch opgenomen in de testamenten bij NuNotariaat. In de kennisbank staan voorbeelden van verschillende akten.

Bij welke notaris kan ik tekenen? 

NuNotariaat werkt met bijna 50 notariskantoren samen. Klik hier voor het overzicht en vind een notaris bij u in de buurt.

Hoe start ik?

Vul in de balk bovenaan op deze pagina uw leefsituatie in en klik op 'bereken mijn prijs'. Vervolgens landt u op de pagina waar u kunt beginnen met het regelen van uw testament. Vanzelfsprekend is dit geheel vrijblijvend en kunt u ook na de betaling altijd kosteloos annuleren. We raden onze klanten aan om eerst de informatiepakketten door te nemen. U kunt deze gratis en vrijblijvend aanvragen.

Ik heb vragen en wil overleggen, kan dat?

Ja dit kan. U kunt bellen naar 020 – 244 17 22 van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur of mailen naar info@nunotariaat.nl.

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan