Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Regel eenvoudig een notarieel samenlevingscontract

 1. Beantwoord online de vragen
 2. Download je samenlevingscontract
 3. Teken bij een aangesloten notaris, altijd eentje in de buurt
Bereken prijs

Een compleet en passend samenlevingscontract, voor één vaste prijs

Met het samenlevingscontract kwalificeren jullie officieel als partners, met alle fiscale voordelen van dien. Het verblijvingsbeding, nabestaanden-pensioen en verdeling van de kosten, het komt allemaal aan de orde. In je testament leg je vast wie er van je erft. Als je minderjarige kinderen hebt regel je ook voogdij en bewind. De online vragen begeleiden je bij het opstellen van je akte(n) zodat alles goed en officieel wordt vastgelegd.

Onze vaste lage prijzen:

Direct te downloaden

Tekenen bij de notaris inbegrepen

Kosteloos annuleren, ook na betaling

Je samenlevingscontract in 3 makkelijke stappen

Stap1 Samenlevingscontract
1. Beantwoord thuis de vragen
Stap2 Samenlevingscontract
2. Onderteken je samenlevingscontract bij de notaris
Stap3 Samenlevingscontract
3. Alles is goed geregeld
Meer tonen Minder tonen

Samenlevingscontract opstellen

Een samenlevingscontract opstellen via NuNotariaat heeft verschillende voordelen: 

 • Opstellen in eigen tempo
 • Slechts één bezoek aan de notaris
 • Nergens voordeliger
 • Officiële akte getekend door de notaris

Als je als partners samenwoont is het belangrijk om een samenlevingscontract te regelen. Hieronder leggen we uit waarom.

1. Recht om in de woning te blijven wonen

Als de koopwoning van beide partners is en dus gezamenlijke eigendom is, dan regelt het samenlevingscontract dat als één van de partners onverwachts komt te overlijden, de andere partner in de woning mag blijven wonen. Dit wordt geregeld in het zogenaamde verblijvingsbeding. Is de woning niet van beide partners? Dan is er een testament nodig om zeker te stellen dat degene die niet de eigendom van de woning heeft, na het overlijden van de partner in de woning kan blijven wonen.

2. Erfbelasting besparen 

Met een samenlevingscontract regel je dat je na 6 maanden automatisch als "partners voor de erfbelasting" wordt aangemerkt door de fiscus. Als partners voor de erfbelasting kun je gebruikmaken van de fiscale partnervrijstelling van ruim € 795.000. Je betaalt dan over een – van je partner geërfd - bedrag geen erfbelasting zolang dat onder de partnervrijstelling blijft. Ben je geen partners voor de erfbelasting, dan is het van erfbelasting vrijgestelde bedrag maar iets meer dan € 2.658. Daarnaast is het belastingtarief voor partners voor de erfbelasting ook veel gunstiger. Over het geërfde bedrag hoger dan de vrijstelling, betaal je als partner maximaal 20% terwijl dat anders maximaal 40% zou zijn. Lees hier meer over erfbelasting.

3. Recht op partnerpensioen

Als je pensioenregeling voorziet in een partnerpensioen of nabestaandenpensioen, dan heeft je partner meestal pas recht op dat partnerpensioen als je een samenlevingscontract hebt dat daarin voorziet.

4. Inkomstenbelasting besparen

Als je elkaars partner bent voor de erfbelasting, dan ben je automatisch fiscaal partners van elkaar. Dit heeft verschillende voordelen voor de belasting die je over je inkomen en/of je vermogen moet betalen.

Een officiële akte

Bij NuNotariaat teken je je samenlevingscontract bij de notaris. Dit is inbegrepen in de prijs. Je samenlevingscontract wordt ook geregistreerd bij het Centraal Testamenten Register. Voor partnerpensioen en fiscale doeleinden is het een vereiste dat het samenlevingscontract notarieel is vastgelegd.

Wat kost een samenlevingscontract? 

Voor een samenlevingscontract bij NuNotariaat betaal je € 299. Voor een samenlevingscontract met twee testamenten betaal je € 599. 

Deze prijs is inclusief: 

 • Registratie bij het Centraal Testamenten Register 
 • De wettelijke verplichte bijdrage KNB-garantiefonds 
 • Identificatiekosten 
 • Btw van 21% 

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan