Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

De beste manier om je samenlevingscontract bij de notaris te regelen

  1. Beantwoord online de vragen
  2. Download je samenlevingscontract
  3. Teken bij een aangesloten notaris, altijd eentje in de buurt
Bereken prijs

Een compleet en passend samenlevingscontract, voor één vaste prijs

Met het samenlevingscontract kwalificeren jullie officieel als partners, met alle fiscale voordelen van dien. Het verblijvingsbeding, nabestaanden-pensioen en verdeling van de kosten, het komt allemaal aan de orde. In je testament leg je vast wie er van je erft. Als je minderjarige kinderen hebt regel je ook voogdij en bewind. De online vragen begeleiden je bij het opstellen van je akte(n) zodat alles goed en officieel wordt vastgelegd.

Onze vaste lage prijzen:

Samenlevingscontract
 
199,00
Bespaar tot €200
Samenlevingscontract
+ 2 testamenten 
499,00
Bespaar tot €400
Direct te downloaden

Tekenen bij de notaris ingebegrepen

Kosteloos annuleren, ook na betaling

Je Samenlevingscontract in 3 makkelijke stappen

Stap1 Samenlevingscontract
1. Beantwoord thuis de vragen
Stap2 Samenlevingscontract
2. Onderteken je samenlevingscontract bij de notaris
Stap3 Samenlevingscontract
3. Alles is goed geregeld
Meer tonen Minder tonen

Samenlevingscontract opstellen

De voordelen bij NuNotariaat:

  1. Slechts één bezoek aan de notaris
  2. Opstellen in eigen tempo
  3. Nergens voordeliger
  4. Officiële akte getekend door de notaris

1. Recht om in de woning te blijven wonen

Als de koopwoning van beide partners is (dus gezamenlijke eigendom), dan regelt het samenlevingscontract dat als één van beide partners onverwacht iets overkomt, dat de andere partner in de woning mag blijven wonen. Dit wordt geregeld in het zogenaamde verblijvingsbeding. Is de woning niet van allebei, dan heb je ook testamenten nodig om zeker te stellen dat degene die niet de eigendom van de woning heeft, na overlijden van de partner in de woning kan blijven wonen. 

2. Erfbelasting besparen 

Met een samenlevingscontract regel je dat je door de fiscus na 6 maanden automatisch als "partners voor de erfbelasting" wordt aangemerkt. Als partners voor de erfbelasting kun je gebruik kan maken van de fiscale partnervrijstelling van ruim 670.000 euro! Je betaalt dan over - een van je partner geërfd - bedrag geen erfbelasting zolang dat onder de partnervrijstelling blijft. Ben je geen partners voor de erfbelasting, dan is het van erfbelasting vrijgestelde bedrag maar iets meer dan 2.200 euro. Daarbij is het belastingtarief voor partners voor de erfbelasting ook veel gunstiger. Over het geërfde bedrag hoger dan de vrijstelling betaal je als partner maximaal 20% terwijl dat anders maximaal 40% zou zijn.

3. Recht op partnerpensioen

Als je pensioenregeling voorziet in een partnerpensioen (ook wel nabestaandenpensioen genoemd), dan heeft je partner meestal pas recht op dat partnerpensioen als je een samenlevingscontract hebt dat daarin voorziet. 

4. Inkomstenbelasting besparen

Als je elkaars partner bent voor de erfbelasting dan ben je automatisch elkaars fiscale partner. Dat kan belangrijke voordelen hebben voor de belasting die je over je inkomen en/of vermogen moet betalen.

Een officiële akte

Bij NuNotariaat teken je je samenlevingscontract bij de notaris. Dit is inbegrepen in de prijs. Je samenlevingscontract wordt ook geregistreerd bij het Centraal Testamenten Register. Voor partnerpensioen en fiscale doeleinden is praktisch altijd vereist dat het samenlevingscontract notarieel is vastgelegd.

Wat kost een samenlevingscontract? 

Voor een samenlevingscontract bij NuNotariaat betaal je 199 euro. Voor een samenlevingscontract met twee testamenten betaal je 499 euro.

Deze prijs is inclusief:

- Registratie bij het Centraal Testamenten Register

- De wettelijke verplichte bijdrage KNB garantiefonds

- Identificatiekosten

- BTW van 21%

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan