Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Digitale Notaris

Digitale Notaris Testament Tekenen2

Helemaal digitaal

Een digitale notaris is een notaris die een deel van zijn of haar notariële praktijk heeft gedigitaliseerd. Het is een logische stap omdat het veel tijd kan besparen en dus makkelijker en voordeliger meer mensen door de notaris kunnen worden geholpen. Heb je bijvoorbeeld een verklaring van erfrecht nodig, dan kan deze geheel digitaal worden afgehandeld. Je voert online gegevens in op de website van de notaris en upload documenten. Een notarisbezoek is niet meer nodig.

Helemaal digitaal regelen kan echter niet altijd. Bij een testament is het bijvoorbeeld anders. Voor een rechtsgeldig testament moet je altijd naar de notaris om de akte te ondertekenen.

Gedeeltelijk digitaal

Hoewel je voor een testament of samenlevingscontract dus nog wel naar de notaris moet om te tekenen, kun je tegenwoordig een groot deel zelf online doen. Het grote voordeel daarvan is dat de tijd die de notaris aan het dossier hoeft te besteden (opmaken akte, vragen stellen) beperkt is. Daarmee bespaar je tot wel 50% op de notariskosten, zonder dat het voor de inhoud van je akte iets uitmaakt. Sterker nog, in de akten via NuNotariaat zijn zelfs het opvullegaat en de AWBZ-clausule opgenomen. Ook zaken als voogdij, uitsluiting koude kant, aanwijzen executeur en bewind - zijn allemaal inbegrepen in vaste prijs. Tekenen doe je in de buurt bij 1 van de 54 bij NuNotariaat aangesloten notariskantoren.

Meer weten?

Een voorbeeld van onze akten ontvangen of ons informatiepakket ontvangen? Vul dan dit formulier in of mail naar info@nunotariaat.nl.

Eerst nog beter begrijpen hoe digitaal regelen van je akte werkt? Klik dan hier.

Geheel vrijblijvend de vragenmodule doorlopen kan ook. Geef dan de passende leefsituatie aan in de balk hieronder en klik op "bereken mijn prijs".

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan