Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Een erfrechtplan advies gekregen?

Van erfrechtplan naar testament

Op dit moment zijn er veel bedrijven actief die advies geven over testamenten en levenstestamenten. Potentiële klanten kunnen benaderd worden middels advertenties in plaatselijke dagbladen. Hier worden bijvoorbeeld gratis lezingen aangeboden waarin een adviseur uitlegt hoe u met een flexibel testament op erfbelasting en zorgkosten kunt besparen. Vaak vloeit hier een vervolgafspraak uit voort met een adviseur, die het een en ander voor u doorrekent op basis van uw vermogen. Dit lijkt in eerste instantie gratis en vrijblijvend, maar dat is niet het geval. Het is een slimme manier om middels groepsdruk en ‘gratis’ advies, de klant het gevoel te geven om met de betreffende adviseur in zee te gaan. Op een bepaald moment moet er expliciet een opdracht ondertekend worden en voor sommige mensen is het dan niet meer eenvoudig om te weigeren. Testamenten en levenstestamenten via dergelijke tussenpersonen zijn erg kostbaar. Wij adviseren u daarom om altijd bedenktijd te nemen.

Kosten besparen met een flexibel testament

Een belangrijke reden waarom mensen een flexibel testament of levenstestament willen laten opmaken, is omdat er zo op erfbelasting en zorgkosten bespaard kan worden. U kunt bijvoorbeeld een erfrechtplan opstellen, maar met enkel een plan of advies bent u er nog niet. Als u een erfrechtplan laat maken moet u veel geld betalen voor een fictieve berekening gebaseerd op aannames. Niemand weet namelijk wanneer u of uw partner overlijdt. Daarom is het vooral belangrijk om de nodige flexibiliteit in het testament in te bouwen door middel van een opvullegaat en een zorgkosten-clausule. Om daadwerkelijk een besparing te realiseren, dient u een notarieel testament op te stellen dat bijvoorbeeld een opvullegaat en een AWBZ-clausule bevat en daardoor de nodige flexibiliteit biedt. NuNotariaat biedt flexibele testamenten aan met daarin een opvullegaat en AWBZ-clausule voor een vaste lage prijs van € 449. Uiteraard geldt dit ook voor levenstestamenten.

Welke maatregelen bij welk vermogen?

De partnervrijstelling bedraagt ongeveer € 795.000 per partner. Als het vermogen per partner onder deze vrijstelling blijft, blijven erfbelasting en zorgkosten-besparende maatregelen in het testament veelal beperkt tot een opvullegaat of een tweetrapsmaking in combinatie met de AWBZ-clausule, rente over de erfdelen van de kinderen en eventueel een kleinkindlegaat. Nalaten aan een goed doel is ook vrijgesteld van erfbelasting. Een levenstestament moet faciliteren dat de gevolmachtigde gerechtigd is om belasting en zorg kostenbesparende maatregelen te treffen. Deze zaken kunt u allemaal regelen bij NuNotariaat. Als uw vermogen hoger uitkomt kan het zinvol zijn om andere maatregelen te treffen in het testament.

Digitale Notaris Testament Tekenen2

Een testament of levenstestament via NuNotariaat

Het maken van een testament of levenstestament is bij NuNotariaat voordeliger dan bij andere aanbieders. U regelt eenvoudig uw akte online met alle erfbelasting besparende maatregelen hierin opgenomen. Voor het maken van een testament of levenstestament beantwoordt u zelf online een aantal vragen. Door zelf online uw gegevens in te vullen, bespaart u de notaris tijd en dus kosten. Uiteindelijk tekent u de officiële akte bij de notaris.

Meer weten?

Wij helpen u graag verder met het opstellen van een (levens)testament. U kunt bij ons terecht voor uitgebreide informatie over de inhoud van het levenstestament en het flexibele testament. Ook leggen wij u graag alles uit over het opvullegaat en de AWBZ-clausule. Een gratis en vrijblijvend informatiepakket kunt u hier aanvragen.

Hoe regel ik een testament bij NuNotariaat?

  1. U vult zelf online uw gegevens in en legt afspraken vast.
  2. Uw gegevens worden door ons verwerkt in een officiële notariële akte.
  3. Vervolgens kunt u bij een van de 54 aangesloten notariskantoren, uw testament ondertekenen.

Meer dan 9.126 positieve reviews van onze klanten

NuNotariaat scoort buitengewoon hoog op klanttevredenheid. 98% van de klanten beveelt ons aan. Klik hier als u de reviews van onze klanten wilt lezen.

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan