Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Een erfrechtplan advies gekregen? Stel uw flexibele testament en levenstestament voordelig online op

Van erfrechtplan naar testament

Tegenwoordig zijn er veel partijen actief bij het adviseren over testamenten en levenstestamenten. Meestal begint het met een uitnodiging in een plaatselijk dagblad voor een gratis lezing waar een adviseur uitlegt dat het belangrijk is om een flexibel testament te regelen omdat je op die manier erfbelasting en zorgkosten kunt besparen. De drempel is vervolgens heel laag om een vervolgafspraak te maken met een adviseur die een en ander voor u doorrekent op basis van uw vermogen. Dit lijkt in eerste instantie gratis en vrijblijvend, maar dat is bedrog. Groepsdruk en "gratis advies" hebben tot gevolg dat er een morele plicht ontstaat om met de dienstverlener in zee te gaan. Vanaf een bepaald moment moet er expliciet een opdracht ondertekend worden. Het is niet altijd eenvoudig om dan nog "nee" te zeggen. Toch is het niet onverstandig om even bedenktijd te nemen. Testamenten en levenstestamenten via dergelijke tussenpersonen zijn per defnititie te duur. Wij hebben regelmatig mensen aan de telefoon die geschrokken zijn van de zeer hoge prijzen voor de testamenten en levenstestamenten die via deze adviseurs moeten worden afgenomen, regelmatig meer dan 2.000 euro. Websites van dergelijke erfrechtplan en planners claimen hoge volumes en waarderingen die niet te verifieren zijn.

Met een goed flexibel testament (en levenstestament) kunt u veel erfbelasting en zorgkosten besparen. Daar kunt u een erfrechtplan voor maken maar dat is niet noodzakelijk. Met een plan of advies alleen bent u er nog niet. Om de besparing daadwerkelijk te realiseren dient u een notarieel testament af te sluiten dat bijvoorbeeld een opvullegaat en een AWBZ-clausule bevat en daardoor de nodige flexibiliteit biedt. NuNotariaat biedt geen erfrechtplanning of erfrecht-advisering aan. Wat NuNotariaat wel aanbiedt is een flexibel testament voor u en uw partner met daarin het opvullegaat en de AWBZ-clausule. Als u een erfrechtplan laat opstellen moet u heel veel betalen voor een fictieve berekening gebaseerd op aannames in de toekomst. Niemand weet echter wanneer u of uw partner overlijdt. daarom is het vooral belangrijk om de nodige flexibiliteit in het testament in te bouwen door middel van een opvullegaat en een zorgkosten clausule. Via NuNotariaat regelt u dat allemaal voor een vaste lage prijs van 399,-. Daarom besluiten veel mensen die naar een presentatie of lezing zijn geweest of die een berekening hebben laten maken door een fiscalist of administrateur om hun testament toch bij NuNotariaat te regelen. Uiteraard geldt dit ook voor de levenstestamenten. Via NuNotariaat bent u dan 798 euro kwijt. De besparing van ruim 1.000 euro ten opzichte van een erfrechtplanner is voor u.

Welke maatregelen bij welk vermogen?

De partnervrijstelling bedraagt bijna € 700.000 per partner. Als het vermogen per partner onder deze vrijstelling blijft, dan blijven erfbelasting- en zorgkostenbesparende maatregelingen in het testament veelal beperkt tot een opvullegaat of tweetrapsmaking in combinatie met de awbz-clausule, rente over de erfdelen van de kinderen en eventueel een kleinkindlegaat. Nalaten aan een goed doel is ook vrijgesteld van erfbelasting. Een levenstestament moet faciliteren dat de gevolmachtigde gerechtigd is belasting- en zorgkostenbesparende maatregelen te treffen. U regelt dit allemaal bij NuNotariaat. Komt uw vermogen hoger uit, dan kan het zinvol zijn nog andere maatregelen te treffen in het testament, afhankelijk van uw situatie.

digitale notaris testament tekenen

Zo werkt het

De reden dat uw testament en levenstestament via NuNotariaat zo voordelig is, is omdat de kosten van bijvoorbeeld het maken van een erfrechtplan, berekening, advies of een intake-gesprek bij de notaris niet worden verdisconteerd in het tarief dat u voor de uiteindelijke akte betaalt. Een dergelijke adviseur rekent al snel honderden euro´s per uur. Uw akte, met alle erfbelasting-besparende maatregelen daarin opgenomen, regelt u eenvoudig zelf door online een aantal vragen te beantwoorden. U weet immers wat u wilt regelen en bespaart zo veel notaristijd en kosten. Vanzelfsprekend gaat u wel naar de notaris om de akte te ondertekenen en dat is inbegrepen in de vaste prijs. NuNotariaat werkt samen met 55 notariskantoren die allemaal zijn aangesloten bij de KNB en uw akte hebben beoordeeld en goedgekeurd. Dat moet ook wel, want uiteindelijk is de notaris aansprakelijk voor de inhoud van uw akte en de controle daarvan.

Meer weten?

Klik hier als u ons gratis en vrijblijvende informatiepakket wilt ontvangen. Wij sturen u dan uitgebreide informatie over de inhoud van het levenstestament en het "gewone" flexibele testament en alles wat u daarin regelt. Daarbij wordt dan ook uitleg gegeven over het opvullegaat en de AWBZ-clausule en alle andere zaken die u in uw akte via NuNotariaat regelt.

Meer dan 6.783 positieve reviews van onze klanten

NuNotariaat scoort buitengewoon hoog op klanttevredenheid. 98% van de klanten beveelt ons aan. Klik hier als u de reviews van onze klanten wilt lezen.

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan