Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Artikel

NuNotariaat (NuTestament) in het nieuws: Consumentenbond

"Veel mensen willen hun nalatenschap perfect regelen en doen niets. Onnodig, want een testament opstellen via internet is vrij makkelijk en niet duur." Aldus de consumentenbond over het online regelen van het testament in de consumentenbond geldgids van december 2015

Auteur Barbara van der Est - Consumentenbond Zelf doen via internet

NALATENSCHAP ALVAST GEREGELD 

"Veel mensen willen hun nalatenschap perfect regelen en doen niets. Onnodig, want een testament opstellen via internet is vrij makkelijk en niet duur."

"Goedkoop via internet"

(...)

"Het testament van NuTestament is een stuk flexibeler (...)". 

"Wie geen nageslacht heeft, kan alleen bij NuTestament iemand anders als erfgenaam aanwijzen in de situatie dat de partner al overleden is. Ook kun je bij NuTestament kiezen vanaf welke leeftijd de kinderen aan de erfenis mogen komen. (...)"

"(...) kan beter voor NuTestament gaan. Daar kun je kiezen wie de erfenis krijgt als je er allebei niet meer bent en geen kinderen hebt."

(...)

"Volgens het erfrecht kunnen kinderen pas hun erfdeel opeisen als de langstlevende ouder overlijdt. Op het moment dat de eerste ouder overlijdt, moet wel erfbelasting worden betaald over de hele erfenis, dus ook over het erfdeel van de kinderen. Zit het vermogen van de langstlevende ouder in het huis, dan kan die de belastingaanslag niet betalen. Alleen NuTestament heeft hier een oplossing voor bedacht: het opvullegaat. (...)"

(...)

" (...) NuTestament geldt standaard de AWBZ-clausule. Deze regelt dat de kinderen hun erfdeel al na het overlijden van de eerste ouder kunnen opeisen als de andere ouder in een zorginstelling, bijvoorbeeld een verzorgingshuis, gaat wonen. De bijdrage voor de Wet Langdurige Zorg (voorheen AWBZ) gaat dan omlaag. Is er niets geregeld en geeft de langstlevende het erfdeel alvast aan de kinderen, dan kan de fiscus dat bestempelen als een schenking."

(...)

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan