Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Samenlevingscontract Utrecht

Samenlevingscontract Utrecht Dom Toren

Stel online je samenlevingscontract op en onderteken bij onze aangesloten notaris in Utrecht-Centrum

Wist je dat je via NuNotariaat heel voordelig een notarieel samenlevingscontract kunt opstellen voor slechts € 299? Door op onze website een slimme vragenmodule in te vullen, worden de antwoorden automatisch verwerkt in een op maat gemaakt samenlevingscontract. Als je klaar bent, voltooi je de betaling en hoef je alleen nog naar een notaris om de akte te ondertekenen. Je kiest zelf een aangesloten notaris bij jou in de buurt. De samenlevingscontracten via NuNotariaat voldoen altijd aan alle eisen.

In Utrecht kun je het samenlevingscontract bij notaris Koch en Compaijen ondertekenen in hartje centrum. Zij zijn gevestigd aan de Amsterdamse Straatweg, nummer 472. Je kunt je auto parkeren op hun eigen terrein, maar de notaris is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets.

Ga je liever naar een notaris buiten het centrum? Een van onze andere aangesloten notarissen is Jabri Notariaat. Dit kantoor is gevestigd in Hilversum en heeft ook een eigen parkeergelegenheid voor bezoekers.

Waarom een samenlevingscontract bij de notaris regelen?

Een notarieel samenlevingscontract heeft belangrijke voordelen:

  1. De fiscus erkent jullie als partners voor de erfbelasting. Dat scheelt een vrijstelling van de erfbelasting van bijna € 700.000. Bovendien zijn de tarieven voor de erfbelasting veel gunstiger voor partners. Voor de aanspraak hierop stelt de fiscus wel de voorwaarde dat jullie ook minstens zes maanden samenwonen op hetzelfde adres.
  2. In het notariële samenlevingscontract is een verblijvingsbeding opgenomen. Door het verblijvingsbeding blijven de gemeenschappelijke bezittingen, zoals bijvoorbeeld een koophuis, van de langstlevende partner als een van jullie overlijdt. De langstlevende partner wordt dan dus eigenaar van de andere helft van de gemeenschappelijke bezittingen, zodat deze in het gezamenlijke koophuis kan blijven wonen. Om dit te kunnen formaliseren bij het kadaster, geven de partners elkaar in het samenlevingscontract een onherroepelijke volmacht. Een testament is noodzakelijk om ook privévermogen van elkaar te erven. Als jullie kinderen hebben, werkt het verblijvingsbeding niet goed en is het verstandig om testamenten te regelen.
  3. Een notarieel samenlevingscontract wordt erkend voor het partnerpensioen. Dat is bij een samenlevingscontract zonder handtekening van de notaris meestal niet het geval.

Let op! Op internet zijn verschillende partijen actief die een samenlevingscontract aanbieden voor zeer weinig geld, waarbij je niet naar de notaris hoeft. Soms zijn dit zelfs bedragen van maar € 5. Dat lijkt voordelig, maar bedenk goed of dit voldoet aan je wensen. Een dergelijke overeenkomst is wellicht nuttig als je in goed overleg uit elkaar gaat. Echter bij ruzie of overlijden mist deze onderhandse overeenkomst bewijskracht. Officiële instanties, zoals de Belastingdienst, het Pensioenfonds en andere overheidsinstanties erkennen een samenlevingscontract in de regel niet, tenzij het mede door een notaris is ondertekend.

Tip: Vraag vrijblijvend het gratis informatiepakket op (info@nunotariaat.nl).

Meer informatie

De kosten van een samenlevingscontract: klik hier.

Een voorbeeld van een samenlevingscontract: klik hier.

Het samenlevingscontract voordelig regelen bij NuNotariaat: klik hier.

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan