Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Samenlevingscontract Utrecht

Samenlevingscontract Utrecht Dom Toren

Regel je samenlevingscontract online en onderteken bij de aangesloten notaris in Utrecht-Centrum

Via NuNotariaat kan je digitaal in concept voor slechts 199 euro je samenlevingscontract opstellen. Dat doe je aan de hand van een slimme vragenmodule. De antwoorden die je invoert worden automatisch in een model verwerkt. Op die manier maak je je samenlevingscontract op maat. Als je klaar bent, reken je online af en nodigt de notaris van jouw voorkeur je uit om de akte op kantoor te komen ondertekenen. Onze akten worden dagelijks door de aangesloten notarissen gepasseerd en zijn dus altijd up to date. Wetswijzigingen en andere aanpassingen die notarissen wenselijk vinden voeren wij centraal door in onze modellen. Zo weet je zeker dat je samenlevingscontract voldoet aan de eisen van deze tijd.

In Utrecht kan je het samenlevingscontract in hartje centrum bij de notaris ondertekenen. Wij werken daarvoor samen met Koch en Compaijen. Zij zijn gevestigd in een vrijstaand pand aan de Amsterdamse Straatweg 472. Je kan zelfs je auto parkeren op het eigen terrein. Uiteraard is de notaris ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets.

Ga je liever naar een notaris buiten het centrum dan zou je kunnen overwegen om Jabri Notariaat te selecteren via onze website. Jabri is gevestigd in Hilversum en heeft ook een eigen parkeergelegenheid voor bezoekers.

Waarom is het verstandig een samenlevingscontract bij de notaris te regelen?

Een notarieel samenlevingscontract via NuNotariaat heeft belangrijke voordelen ten opzichte van een samenlevingscontract dat jullie zelf opstellen en ondertekenen:

  1. De fiscus erkent jullie als partners voor de erfbelasting. Dat scheelt een vrijstelling van erfbelasting van bijna 700.000 euro. Bovendien zijn de tarieven voor de erfbelasting veel gunstiger voor partners. Voor de aanspraak hierop stelt de fiscus wel de voorwaarde dat jullie ook minstens 6 maanden samenwonen op hetzelfde adres.
  2. In het notariële samenlevingscontract is een verblijvingsbeding opgenomen. Door het verblijvingsbeding blijven de gemeenschappelijke bezittingen (zoals bijvoorbeeld een koophuis) van de langstlevende partner als een van jullie overlijdt. De langstlevende partner wordt dan dus ook eigenaar van de andere helft van de gemeenschappelijke bezittingen zodat deze in het gezamenlijke koophuis kan blijven wonen. Om dit te kunnen formaliseren bij het kadaster, geven de partners elkaar in het samenlevingscontract een onherroepelijke volmacht. Een testament is noodzakelijk om ook privévermogen van elkaar te erven. Als jullie kinderen hebben werkt het verblijvingsbeding niet goed en is het verstandig om testamenten te regelen.
  3. Een notarieel samenlevingscontract wordt erkend voor het partnerpensioen. Dat is bij een samenlevingscontract zonder handtekening van de notaris meestal niet het geval.

Er zijn aanbieders op internet actief die een samenlevingscontract voor zeer weinig geld aanbieden waarvoor je niet naar de notaris hoeft (soms zelfs maar 5 euro). Dat lijkt makkelijk en voordelig maar bedenk goed of dit voldoet aan je wensen. Een dergelijke overeenkomst is wellicht nuttig als je in goed overleg uit elkaar gaat. Echter bij ruzie of overlijden mist deze onderhandse overeenkomst bewijskracht. Officiële instanties, zoals de belastingdienst, het pensioenfonds en andere overheidsinstanties erkennen een samenlevingscontract in de regel niet tenzij het mede door een notaris is ondertekend.

Tip: Vraag vrijblijvend het gratis informatiepakket op (info@nunotariaat.nl)

Meer informatie

De kosten van een samenlevingscontract: klik hier.

Een voorbeeld samenlevingscontract: klik hier.

Het samenlevingscontract afsluiten bij NuNotariaat: klik hier.

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan