Zo werkt het

1. Beantwoord thuis de vragen
2. Onderteken je testament bij de notaris
3. Alles is goed geregeld

arrow
Dit is het verschil tussen NuTestament en het traditionele proces

Nu

Via Nutestament

Het meeste online regelen

Thuis op de bank

  • Online vragen beantwoorden
  • Kiezen in eigen tempo
  • Vaste prijs (alles inclusief)
  • Online betalen
Testament komt automatisch tot stand

Tekenen bij notaris
kan al na een week

Traditioneel

Traditioneel

ß Alles bij notaris regelen

Bij notaris op kantoor

  • Bij notaris op gesprek
  • Kiezen bij notaris
  • Uurtarief notaris (meerwerk)
  • Bij notaris betalen
De notaris stelt zelf het testament op

Teken bij notaris
Gemiddeld na drie weken

Akte
1 akte voor jou + 1 akte voor notaris
Registratie bij Centraal Testamenten Register (CTR)

arrow
Kosten Testament - (prijs)verschil NuTestament en de traditionele gang naar de notaris

VOORDELIGER

 NuTestament  Traditionele proces* 
Enkel testament € 225 € 394
Twee testamenten € 325 € 563
Twee testamenten + samenlevingscontract   € 425 € 751


* De gemiddelde kosten van een testament van de allergoedkoopste notariskantoren in heel Nederland voor een instap-testament zonder opvullegaat en AWBZ-clausule). De lokale notaristarieven kunnen echter zeer veel hoger uitvallen. Bron: degoedkoopstenotaris.nl d.d. 12 juli 2018. 

Ten opzichte van 8 maanden geleden zijn (mede door het aantrekken van de onroerend goed markt) de prijzen voor testament en samenlevingscontracten met meer dan 12% gestegen. Ten opzichte van 14 maanden geleden zijn de prijzen met 25% gestegen.  

MEER REGELEN

Denk bijvoorbeeld aan het uitstellen of zelfs besparen van erfbelasting via het opvullegaat, bewind of zorg huisdieren. De AWBZ-clausule is automatisch inbegrepen. Partners zonder kinderen kunnen bij NuTestament erfgenamen aanwijzen voor als de partner er bij het overlijden niet meer is. De clausules zijn veelal optioneel en altijd inbegrepen in de kosten van een testament via NuTestament. Bij testamenten die niet via NuTestament zijn aangemaakt worden vrijwel altijd meerprijzen voor deze clausules gerekend die bovenop de prijzen komen die hierboven zijn genoemd.

arrow
Getest door de Consumentenbond

NuTestament is door de Consumentenbond uitvoerig getest. Hierover is een artikel verschenen in de Geldgids van december 2015 (auteur Barbara van Est). Dit artikel is buitengewoon positief over NuTestament. 

De Consumentenbond over het regelen van een testament via internet:

"Niet het leukste onderwerp om over na te denken maar wel belangrijk: wie krijgt het huis en het geld na overlijden? Mensen die hun wensen willen vastleggen in een testament staat een – meestal kostbaar – gesprek op een notariskantoor te wachten. Verreweg de meesten hebben daarom niets voor later geregeld. Jammer, want een testament opstellen hoeft niet duur te zijn. Veel situaties zijn helemaal niet zo ingewikkeld dat een op maat gesneden testament nodig is. In veel gevallen ontstaat een simpel testament dat via internet op te maken is. Of, zoals Voltaire het mooi zei: ‘Perfect is de vijand van goed.’ Het is beter de noodzakelijke dingen te regelen dan niets te doen omdat je het perfect wilt hebben."

"Een testament is niet altijd nodig. Is er niets geregeld, dan bepaalt de wet wie erft. Bij gehuwden en geregistreerde partners met kinderen wordt de erfenis verdeeld tussen de langstlevende partner en de kinderen. Toch kunnen er genoeg redenen zijn om wel een (simpel) testament op te stellen. Ouders kunnen via een testament bijvoorbeeld regelen dat hun (toekomstige) schoonzoon of –dochter niet meedeelt in het familiekapitaal. Voor samenwoners met een eigen huis is een testament wel noodzakelijk: anders gaat de helft van de woning na overlijden van een van beiden niet naar de langstlevende, maar naar de schoonfamilie. Verder kan een testament zorgen voor minder erfbelasting of voor een verlaging van de eigen bijdrage voor een verzorgingshuis."

De Consumentenbond over NuTestament:

"Na het beantwoorden van een lijst met vrij simpele vragen is het testament klaar. Een bezoek aan de notaris blijft noodzakelijk om de akte te tekenen en officieel te regelen. Deze handelingen zijn inbegrepen bij de prijs"

"Het testament van NuTestament is een stuk flexibeler dan dat van Hema."

"Volgens het erfrecht kunnen kinderen pas hun erfdeel opeisen als de langstlevende ouder overlijdt. Op het moment dat de eerste ouder overlijdt, moet wel erfbelasting worden betaald over de hele erfenis, dus ook over het erfdeel van de kinderen. Zit het vermogen van de langstlevende ouder in het huis, dan kan die de belastingaanslag niet betalen. Alleen NuTestament heeft hier een oplossing voor bedacht: het opvullegaat"

"Wie geen nageslacht heeft, kan alleen bij NuTestament iemand anders als erfgenaam aanwijzen in de situatie dat de partner al overleden is. Ook kun je bij NuTestament kiezen vanaf welke leeftijd de kinderen aan de erfenis mogen komen. Bij de Hema is dat altijd vanaf 18 jaar."

Klik op "Nieuws" voor meer informatie over het onderzoek en andere media aandacht die aan NuTestament is gegeven.

arrow
De voordelen van NuTestament

✔ Een testament kan nergens voordeliger worden geregeld. 

✔ 1 keer naar de notaris (in plaats van twee keer of meer).

✔ Zelf het testament (en of samenlevingscontract) in concept opstellen aan de hand van de online vragen, wanneer het uitkomt, in eigen tempo en tijd. Eenvoudig, snel en toegankelijk. Bij vragen kan worden gebeld of gemaild. 

✔ Met 40 aangesloten notariskantoren is er altijd een notaris in de buurt om te tekenen.

✔ Tot de helft goedkoper dan de "reguliere gang" naar de notaris. 

✔ Geboekt, betaald en niet tevreden? Kosteloos antwoorden wijzigen of de gehele boeking annuleren tot uiterlijk 3 werkdagen voor het passeren. Het gehele betaalde bedrag wordt bij annulering terug overgemaakt.

arrow
Voorbeeld testament / samenlevingscontract inzien

In onze kennisbank/woordenboek staan voorbeelden van de testamenten die wij gebruiken.