Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Ook als je jong bent is een testament belangrijk

Wij zien dat de meeste mensen die bij ons een testament regelen, op leeftijd zijn. Dat komt omdat oudere mensen meer nadenken over wat zij willen achterlaten en aan wie. Ook kun je met een testament op erfbelasting en zorgkosten besparen. Dat zijn zaken waar jonge mensen nog niet echt mee bezig zijn.

Echter, er zijn een aantal belangrijke gebeurtenissen die ook voor jonge mensen aanleiding geven om het testament te regelen. Als je samen met je partner een huis koopt, moet geregeld worden dat je na overlijden in de woning kunt blijven wonen. Als je gescheiden ouders hebt, dan kan het zijn dat je niet allebei je ouders wilt laten erven. Daarnaast wil je wellicht ook regelen dat halfbroers en halfzussen niet van je erven.

Als je geen testament hebt, dan regelt de wet wie je erfgenamen zijn. In eerste instantie zijn dat je kinderen en de partner. Als je die nog niet hebt, dan gaat de erfenis naar je ouders, broers en zussen. Dus ook naar halfbroers en -zussen! Met een testament bepaal je zelf naar wie je erfenis gaat. Als je later van gedachten verandert of je situatie wijzigt, kun je altijd je testament aanpassen.

Regel in deze gevallen je testament

  • Je koopt met je partner een huis. Als je niet gehuwd bent, dan erf je niet van elkaar. Om de zekerheid te hebben dat je in de woning te kunnen blijven wonen, heb je een testament of samenlevingscontract nodig.
  • Je krijgt kinderen. Als je niet bent getrouwd dan erven je kinderen wel van je, maar je partner niet. Dat kan voor je partner heel lastig zijn omdat deze in principe geen toegang heeft tot de erfenis (maar wel alles moet betalen). In je testament regel je ook voogdij en bewind voor als de kinderen minderjarig zijn.
  • Je wilt niet dat je familie erft of bepaalde familieleden erven.
  • Je wilt de zorg over je huisdieren na overlijden regelen

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan