Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Regel je levenstestament op tijd!

589D9C720C70A

In een levenstestament leg je vast wie je zaken regelt en je belangen behartigt als je dat zelf niet meer kunt. Bijvoorbeeld door een ongeval of dementie. Dit noem je ook wel een volmacht, je geeft een ander de bevoegdheid om namens jezelf te handelen. Je partner of kinderen zijn niet automatisch daartoe gerechtigd. Het is dus belangrijk om dit zelf goed te regelen en te bepalen wie je hiervoor aanwijst. Doe dit op tijd, want als dit te laat gebeurt moet de rechter hierover beslissen.

Wilsbekwaamheid bij het levenstestament

In de praktijk blijkt dat veel mensen (te) laat gaan nadenken over het maken van een levenstestament. Vaak komt dit pas in beeld als er een diagnose voor (beginnende) alzheimer of dementie is vastgesteld. Helaas is het in deze fase niet meer zo eenvoudig om het levenstestament te regelen. Een notaris moet namelijk altijd checken of de betreffende persoon volledig wilsbekwaam is. Als er bij deze persoon bijvoorbeeld een diagnose van (beginnende) dementie of alzheimer is vastgesteld, iemand niet meer zelfstandig woont of niet meer zelfstandig de administratie doet, dan moet een notaris verplicht aanvullend onderzoek doen naar de wilsbekwaamheid. Dit kost veel tijd en het regelen van het levenstestament wordt dan een hele kostbare en intensieve aangelegenheid. Bovendien is het dan nog steeds niet zeker of het levenstestament überhaupt vastgelegd kan worden.

Dagelijks wordt NuNotariaat gecontacteerd door klanten die graag het levenstestament willen opstellen, maar eigenlijk al te laat zijn. Ze kunnen dan niet meer eenvoudig online de akte aanvragen. Regel het levenstestament daarom altijd op tijd. Als iemand nog wilsbekwaam is voorkomt dit veel gedoe én hoge kosten.

Regel je levenstestament online

Een levenstestament kan bij NuNotariaat online worden opgesteld voor € 299. Twee levenstestamenten voor jezelf en je partner kosten samen € 399.

1. Vul zelf online je gegevens in en leg afspraken vast.

2. Je gegevens worden door ons verwerkt in een officiële notariële akte.

3. Vervolgens kun je bij een van de 54 aangesloten notariskantoren, je levenstestament ondertekenen.

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan