Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Gescheiden? Je testament blijft geldig

Schermafbeelding 2021 10 25 Om 10 24 22

Een officiële scheiding maakt een testament niet ongedaan. Dat houdt in dat als je een testament hebt waarin je je ex-partner aanwijst als erfgenaam, je dat meestal dient te herroepen. Anders erft je ex nog steeds van je! Ook als je hertrouwt en je testament niet aanpast, blijft je ex-partner van je erven. Een testament gaat altijd voor.

Soms is geregeld in een testament dat een partner alleen van je erft zolang deze je partner is. Zo regel je het ook bij NuNotariaat. Echter, veel oude testamenten bevatten een dergelijke regeling niet. Check daar dus goed op en voorkom dat je ex-partner jaren na de scheiding nog steeds van je erft.

Met een nieuw testament wordt een bestaand testament automatisch herroepen. Daarbij is het verstandig om te voorkomen dat een ex-partner via de kinderen nog zou kunnen erven of het bewind krijgt over je erfenis als de kinderen nog minderjarig zijn. Lees hier meer over wat je kunt regelen in je testament. Of vraag het gratis en vrijblijvend informatiepakket aan.

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan