Artikel

Post Samenlevingscontract Notaris

Samenlevingscontract met of zonder notaris

Je kunt een samenlevingscontract tekenen bij de notaris of niet. Hieronder leggen we uit wat het verschil is. 

Wil je de volgende zaken in een samenlevingscontract vastleggen, dan is het noodzakelijk je samenlevingscontract bij de notaris te ondertekenen. 

1. Recht op partnerpensioen

2. Recht om in de gezamenlijke koopwoning te blijven wonen (verblijvingsbeding)

3. Recht om in de huurwoning te blijven wonen (check voorwaarden huurcontract)

4. Partnervrijstelling voor de erfbelasting ten bedrage van ruim 660.000 euro

5. Partner voor de inkomensbelasting (automatisch het geval als gezamenlijk kind)Via NuNotariaat regel je een notarieel samenlevingscontract voor 225 euro en een samenlevingscontract met twee testamenten voor 425 euro (geen bijkomende kosten). Je tekent bij 1 van de 46 aangesloten notariskantoren. Ga naar online samenlevingscontract.Wil je alleen maar afspraken maken over wat van wie is en/of wie wat betaalt en/of andere afspraken over de wijze waarop jullie wensen te samenwonen, dan kun je die maken zonder betrokkenheid van de notaris. Dergelijke samenlevingscontracten zijn overal op internet te vinden en zijn gratis. In onze kennisbank/woordenboek kun je ook een voorbeeld samenlevingscontract vinden, dat kost niets. 

Het is echter verstandig je samenlevingscontract wel via de notaris te regelen. Als je samen een koopwoning hebt op het huurcontract slechts op 1 naam staat dan werken onderlinge afspraken niet richting derden. Alleen als de notaris een handtekening onder de akte heeft gezet en de akte officieel heeft geregistreerd. Wil je een voorbeeld van het samenlevingscontract inzien? Klik dan hier. Voor een uitgebreide toelichting op het notariële samenlevingscontract klik je hier.

Als je een officieel samenlevingscontract via de notaris wilt regelen, dan kan dat eenvoudig en heel voordelig via NuNotariaat. Een enkel samenlevingscontract kost slechts 225 euro. Daar komt niets meer bij. Willen jullie ook twee testamenten regelen, dan komt de totaalprijs uit op 425 euro. NuNotariaat werkt samen met 46 notariskantoren verspreid door het hele land. Je regelt je akte bij NuNotariaat tot wel 50% goedkoper dan direct bij de notaris. 

Meer weten? Vraag het gratis en vrijblijvend informatiepakket aan of ga naar de pagina 'samenlevingscontract'.

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan