Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Kennisbank

Kosten verklaring van erfrecht

De kosten van een verklaring van erfrecht zijn per notaris zeer verschillend. De akte is echter volstrekt standaard. Sterker nog, je hoeft voor een verklaring van erfrecht niet naar de notaris. Betaal daarom niet teveel voor een verklaring van erfrecht. Een groot misverstand is dat de notaris waar het testament is opgemaakt, ook de verklaring van erfrecht moet opmaken. Dit is incorrect.

Wat kost een verklaring van erfrecht?

NuNotariaat biedt de verklaring van erfrecht al aan vanaf 199 euro. Daarmee is NuNotariaat een van de voordeligste online aanbieders van Nederland. Het laten opstellen van een verklaring van erfrecht direct bij een notaris in de buurt is vaak twee tot drie keer zo duur. Er bestaan geen goede of slechte verklaringen van erfrecht. De akte die u krijgt is altijd opgemaakt volgens een standaard format. Het is dan ook niet nodig om meer te betalen voor een verklaring van erfrecht. Het is ook niet zo dat als er een testament is, dat de notaris die het testament heeft gemaakt de verklaring van erfrecht moet opmaken.

Wilt u uw prijs berekenen? U kunt in de module aangeven om hoeveel erfgenamen het gaat en of er een testament aanwezig is. U ziet dan direct de prijs. Klik hier: Bereken mijn prijs.


Zijn er bijkomende kosten?

Ja, er zijn bijkomende kosten. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de situatie dat er wel en dat er geen testament is. Overigens zijn de onderstaande kosten bij geen van de online aanbieders inbegrepen in de prijs. Het zijn vaak ook extra kosten op basis van de wensen van de klant (soms moet een testament worden opgevraagd omdat deze niet te vinden is, soms moet de woning worden ingeschreven op een andere naam in het kadaster etc).

Bijkomende kosten zonder testament

Bijkomende kosten met testament

De bijkomende kosten die gelden als er geen testament is, zijn ook aan de orde als er een testament is. Overige bijkomende kosten zijn afhankelijk van de inhoud van het testament. De inhoud van het testament beoordeelt de notaris van NuNotariaat gratis.


Meer informatie

Wilt u meer lezen over een verklaring van erfrecht klik dan hier: Verklaring van erfrecht.

Wanneer een verklaring van erfrecht nodig is? Lees het hier.

Wilt u uw prijs berekenen? U kunt in de module aangeven om hoeveel erfgenamen het gaat en of er een testament aanwezig is. U ziet dan direct de prijs. Klik hier: Bereken mijn prijs.


Back Naar kennisbank

Dit regel je met NuNotariaat

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan