De beste manier om je samenlevingscontract bij de notaris te regelen

Het gemak van online regelen en de zekerheid van een officiële en complete akte

Alles geregeld voor één vaste prijs

Testament

Samenlevingscontract

 
€225
Bespaar tot €200
Testament Testament plus Samenlevingscontract

Samenlevingscontract

+ 2 testamenten 
€425
Bespaar tot €400

Uw Samenlevingscontract in 3 makkelijke stappen

1. Beantwoord thuis de vragen
2. Onderteken je samenlevingscontract bij de notaris
3. Alles is goed geregeld

De voordelen van een notarieel samenlevingscontract

Recht op partnerpensioen

Als je pensioenregeling voorziet in een partnerpensioen, dan heeft je partner meestal pas recht op dat partnerpensioen als je een samenlevingscontract hebt dat daarin voorziet. 

Recht om in de woning te blijven wonen

Als de koopwoning van beide partners is (dus gezamenlijke eigendom) dan regelt het samenlevingscontract dat als 1 van beide partners onverwacht iets overkomt, dat de andere partner in de woning mag blijven wonen. Dit wordt geregeld in het zogenaamde verblijvingsbeding. Is de woning niet van allebei, dan heb je ook testamenten nodig om zeker te stellen dat degene die niet de eigendom van de woning heeft, na overlijden van de partner in de woning kan blijven wonen. 

Erfbelasting besparen

Met een samenlevingscontract regel je dat je door de fiscus na 6 maanden automatisch als "partners voor de erfbelasting" wordt aangemerkt. Als partners voor de erfbelasting kun je gebruik kan maken van de fiscale partnervrijstelling van ruim 660.000 euro! Je betaalt dan dus over een van je partner geërfd bedrag geen erfbelasting zolang dat onder de partnervrijstelling blijft. Ben je geen partners voor de erfbelasting, dan is het van erfbelasting vrijgestelde bedrag maar iets meer dan 2000 euro. Daarbij is het belastingtarief voor partners voor de erfbelasting ook veel gunstiger. Over het geërfde bedrag hoger dan de vrijstelling betaal je als partner maximaal 20% terwijl dat anders maximaal 40% zou zijn.

Inkomstenbelasting besparen

Als je elkaars partner bent voor de erfbelasting dan ben je automatisch elkaars fiscale partner. Dat kan belangrijke voordelen hebben voor de belasting die je over je inkomen en/of vermogen moet betalen.

De voordelen van NuNotariaat

  • Betaal slechts 225 euro
  • Stel thuis je samenlevingscontract op in je eigen tempo, alle zijn regelingen inbegrepen
  • Slechts 1 bezoek aan de notaris nodig (keuze uit 47 notariskantoren)

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan