Alles geregeld voor 1 vaste prijs Makkelijk online invullen Complete notariële akte

Testament opstellen?

Wat is een testament?

Een testament is een notariële akte waarin u onder andere bepaalt wie uw erfgenamen zijn. Als u geen testament heeft, dan bepaalt de wet wie van u erft. Een testament kan je zelf opstellen maar moet altijd ook door een notaris worden ondertekend, anders is het testament niet rechtsgeldig. Een testament wordt geregistreerd bij het Centraal Testamentenregister (CTR).

Testament Opstellen Nunotariaat

Waarom stel je een testament op? 6 belangrijke redenen

1. Zelf bepalen wie uw erfgenamen zijn, dus ook anderen dan uw familie laten erven.

2. Iemand aanwijzen die de erfenis voor u afwikkelt en uw begrafenis of erfenis regelt (de executeur).

3. Zorgkosten besparen (met de AWBZ-clausule).

4. Erfbelasting besparen (met het opvullegaat).

5. Vastleggen wie er van u erft als uw partner er niet meer is als u komt te overlijden of als er een ongeluk gebeurt waarbij het gezin komt te overlijden.

6. Vastleggen dat partners van erfgenamen niet van u erven (koude uitsluiting).

Voorbeeld testament

Er zijn twee manieren om een voorbeeld van een testament in te zien.

  1. In onze kennisbank staan voorbeelden van testamenten voor verschillende leefsituaties. Bekijk hier onze modellen in de kennisbank.
  2. In de module hieronder kunt u uw leefsituatie invullen en vervolgens vrijblijvend de vragen beantwoorden. Aan het einde van de module heeft u de gelegenheid om alle antwoorden te controleren. Daar kunt u ook een voorbeeld van uw concept-testament inzien. Dit is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend en uw gegevens worden niet opgeslagen tenzij u op "opslaan" klikt. Als u op "opslaan" klikt ontvangt u een mail met een link zodat u op een later moment verder kunt gaan met de beantwoording van de vragen. NuNotariaat heeft geen toegang tot de inhoud van de concept- akte.

Hoe regel je het testament?

Een testament is alleen rechtsgeldig als deze door de notaris is ondertekend. U ondertekent uw testament uiteraard ook bij de notaris. Het opstellen van een testament gaat altijd aan de hand van een model. De notarissen in Nederland gebruiken hun eigen kantoormodellen. NuNotariaat heeft in overleg met 54 aangesloten notarissen ook eigen modellen gemaakt. Feitelijk wordt het testament opgesteld door het model in te vullen met de juiste gegevens en eventueel aan te vullen met specifieke wensen. Het invullen van de juiste gegevens (namen erfgenamen, executeur, voogdij en bewind bepaling, uitsluiting koude kant (of niet), opvullegaat, awbz clausule enz) kan eenvoudig online. Het aanvullen met specifieke wensen (denk aan specifieke onterving van een kind, een bedrijfsopvolgingsregeling) zal door de notaris na een inhoudelijk adviesgesprek handmatig moeten worden toegevoegd. Dit leent zich dus niet goed voor online regelen.

Doordat u de gegevens zelf online invult op NuNotariaat.nl, bespaart u de notaris heel veel tijd. Een notaris rekent in de regel tussen de 250 en 400 euro per uur, dus u kunt zich voorstellen dat deze tijdsbesparing leidt tot een voordeliger testament. Iemand die zijn testament via NuNotariaat.nl opstelt, is veel goedkoper uit. Er zijn geen kosten verbonden aan het opstellen van het testament op onze website. De besparing op een testament met opvullegaat en AWBZ clausule beloopt gemakkelijk vele honderden euro´s.

Heeft u het testament online opgesteld, dan tekent u daarna bij de notaris om het rechtsgeldig te maken. U kunt uw testament online regelen via NuNotariaat. Hierbij heb je de keuze uit 54 aangesloten notariskantoren. Het maakt niet uit welke notaris u kiest, dit is inbegrepen in de prijs en uw keuze heeft geen invloed op de inhoud van de akte.

Vraag het gratis en vrijblijvend informatiepakket aan met een voorbeeld van de akte en een uitleg in begrijpelijk Nederlands.

Wat kost een testament?

prijzen-testament.jpg#asset:70897

Voor een vergelijking van de kosten met de reguliere tarieven klik je hier.

Testament Opstellen Online

Vragen of overleg?

We raden je aan om eerst ons informatiepakket op te vragen. Als je vervolgens vragen hebt of even wilt overleggen, bel ons dan gerust. Je kunt ons ook mailen: info@nunotariaat.nl

Wat misschien nog goed is om te weten, is dat ook na betaling nog volledig kan worden geannuleerd (geld terug). Je hebt dus altijd bedenktijd. Ook kun je antwoorden gratis wijzigen tot 3 werkdagen voor je bezoek aan de notaris.

Dit regel je met NuNotariaat

Altijd een notaris in de buurt

Wij werken met vaste notarissen door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allemaal aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  • Kies zelf de notaris
  • Tegen een vaste lage prijs
  • Tekenen bij de notaris is inbegrepen
arrow Bekijk onze notarissen

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan